• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Visual Basic 6 Interview Questions Answers

Question 1 : What's the mean of "New" keyword? 

Answer 1 : "New" Keyword is used to allocate the memory for new  instance of the connection,rectorset etc. . 

Question 2 : What are the locks available in Visual Basic?

Answer 2 : Locking is the process by which a DBMS restricts access to a row in a multi-user environment 4 types of locks. They are 1. Batch Optimistic 2. Optimistic 3. Pessimistic 4. ReadOnly Operations in a relational database act on a complete set of rows. The set of rows returned by a SELECT statement consists of all the rows that satisfy the conditions in the WHERE clause of the statement. This complete set of rows returned by the statement is known as the result set. Applications, especially those that are interactive and online, cannot always work effectively with the entire result set as a unit. These applications need a mechanism to work with one row or a small block of rows at a time. Cursors are an extension to result sets that provide that mechanism. Cursor or lock type Advantages Disadvantages AdOpenForwardOnly (Default) Low resource requirements Cannot scroll backward No data concurrency AdOpenStatic Scrollable (Wont detect changes made at the same time by another application) No data concurrency AdOpenKeyset Some data concurrency Scrollable Higher resource requirements Not available in disconnected scenario AdOpenDynamic High data concurrency Scrollable Highest resource requirements Not available in disconnected scenario AdLockReadOnly Low resource requirements Highly scalable Data not updatable through cursor AdLockBatchOptimistic Batch updates Allows disconnected scenarios Other users able to access data Data can be changed by multiple users at once AdLockPessimistic Data cannot be changed by other users while locked Prevents other users from accessing data while locked AdLockOptimistic Other users able to access data Data can be changed by multiple users at once

Question 3 : DSN Less Connection?

Answer 3 : "Server=Oracle; Driver={Microsoft ODBC for Oracle};"

Question 4 : What is DBFailError?

Answer 4 : Rolls Back updates if any errors Occurs.

Question 5 : How many procedures are in VB?

Answer 5 : function and sub procedures

Question 6 : Record set types and Number available in VB?

Answer 6 : Three. 1- Dynaset, 0 Table, 2 Snap Shot.

Question 7 : What methods are used for DBGrid in unbound mode?

Answer 7 : AddData, EditData, Readdata, WriteData.

Question 8 : What is the tool used to configure the port range and protocols for DCOM communications?

Answer 8 : DCOMCONFIG.EXE

Question 9 : What is the max size allowed for Max label caption length.?

Answer 9 : 2,048

Question 10 : What is the max size allowed for Max Text box length.

Answer 10 : 32,000

Visual Basic 6 Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners