• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Computer Interview Questions Answers

Question 1 : What are the two broad classes of middleware?

Answer 1 : General middleware Service-specific middleware.

Question 2 : Which of the following file systems or file allocation tables did Windows 95 not provide?

Answer 2 : Microsoft Windows 95 only provided support for FAT16 and later versions supported FAT32. Support for NTFS and HPFS were introduced and/or available in later versions of Microsoft Windows.

Question 3 : Which of the below is a type of memory that cannot have information written to it?

Answer 3 : ROM, which is short for Read Only Memory, is a type of memory that cannot have information written to it.

Question 4 : Where are the device drivers settings for Microsoft Windows stored?

Answer 4 : Drivers and many of the other settings in Microsoft Windows 95 and higher are stored in the Windows registry.

Question 5 : How many bits in a byte?

Answer 5 : 8

Question 6 : What is the maximum transfer speed of the wireless 802.11a standard?

Answer 6 : 54 Mbps is the maximum transfer speed of this standard

Question 7 : What are the other (competing or not) wireless technologies ?

Answer 7 : Wi-Fi, IrDa, EDGE, UWB (Ultra Wide Band)

Question 8 : How many bits are in a megabit?

Answer 8 : There are 1,000,000 bits in a megabit.

Question 9 : What are the types of Servers?

Answer 9 : File servers Database servers Transaction servers Groupware servers Object servers Web servers.

Question 10 : List out the benefits obtained by using the Client/Server oriented TP Monitors?

Answer 10 : Client/Server applications development framework. Firewalls of protection. High availability. Load balancing. MOM integration. Scalability of functions. Reduced system cost.

Computer Contributors

krishan
Rajeev Katiyar
Yes Baroda

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners